Arvid Åhren

Hämtat från Värmlands Folkblad
Publicerat 18 maj 2013

Arvid Åhrén har efter en kort tids sjukdom avlidit i en ålder av 85 år. Han föddes som Arvid Nilsson och växte upp i Bryngelsrud, Edsvalla, där pappan Karl Nilsson var lärare. Han har själv beskrivit det som att det gav honom en lång inskolningsperiod i skolan eftersom han fick sitta med på pappans lektioner redan som tre, fyra-åring. Efter kriget lades skolan i Bryngelsrud ner och familjen flyttade till Vålberg.

Redan som barn lärde han sig att spela schack och det kom att bli hans stora intresse i livet. Han spelade i Slottsbrons SK, Karlstads Allmänna schacksällskap och Forshaga schackklubb. Det var också Forshaga schackklubb som värvade honom till Forshaga. Han var även aktiv i Värmlands schackförbund där han ingick i styrelsen.

Under många år tillhörde han Sverigeeliten i schack och förutom ett stort antal förstaplaceringar i de värmländska distriktsmästerskapen var hans bästa placering en fjärdeplats i den högsta klassen på schack-SM 1965. Under samma period var han nummer 11 på den svenska rankinglistan.
Vid sidan av schacket tyckte han om musik och att resa. Han var också en flitig gäst på dansgolvet.

Arvid Åhrén var en renlevnadsman, ovanlig för sin tid på så sätt att han redan 1954 blev vegetarian, en livsstil som han höll fast vid och utvecklade under hela sitt liv.
Närmast sörjande är barnen Tomas och Elisabet med familjer, brodern Kjell och Birgitta samt livskamraten Christina.