KAS på lichess

Så här gör du för att gå med i vårat lag på spelplattformen lichess.

  1. Gå in på webbsidan lichess.org. Har du redan ett konto där så logga in och hoppa direkt till steg 9, annars:
  2. Längst upp till höger på lichess.org ser du detta: Om all text är på engelska så klicka på kugghjulet i bilden och sedan på ”Language”, klicka därefter på ”svenska”.

3. Klicka nu på logga in. Du bör få upp denna sida: Välj ”Registrera dig”.

4. Hitta på en användarnamn som du gillar, ett lösenord, fyll i email och klicka på alla röda knappar tills dom är grönmarkerade. Om ditt användarnamn inte accepteras (tex för att det är upptaget eller innehåller åäö) så får du ett meddelande på skärmen om det, då testar du något annat.

En ytterligare popupruta med bilder kommer troligtvis nu för att bekräfta att du är en människa, där du måste välja vettiga svar, klicka sedan på ”Verify”.

5. Nu bör du få meddelandet ”Check your email”.

6. Kolla nu din email, ibland filtreras det som skräppost så då måste du kolla i den mailkorgen. Så här brukar mailet se ut: Klicka bara länken i mailet så är du färdigregistrerad.

7. När du går tillbaka till lichess.org och loggat in med användarnamn och lösenord bör det se ut ungefär så här när du klickar på ditt användarnamn längst upp till höger på skärmen:

8. Klicka på ditt namn och kugghjulet igen om du vill ändra inställningar:

9. Klicka här https://lichess.org/team/karlstads-as och hoppa direkt till steg nr 10.

Alternativt för att söka efter vårt lag manuellt, så finns det på huvudsidan finns det en meny som heter ”Gemenskap”. Klicka på den så får du upp en undermeny, klicka där på ”Lag”.

I rutan för lag skriv ”karlstad” och och tryck på Enter-tangenten. Sök INTE via förstoringsglaset längst upp på sidan för den hittar inte lag av någon anledning.

Du bör vid sök på ”karlstad” se detta, och då klickar du på vår klubb som dyker upp:

10. Klicka på den stora gröna knappen där det står ”Gå med i lag”. Eftersom nya medlemmar måste godkännas manuellt av lagledare så blir du inte medlem per automatik så du får ha lite tålamod tills du är tillagd.