Årsmötet

Klubben höll sitt årsmöte den 16feb.Det var ett lugnt årsmöte som var över på minde än en timme. Det blev omval på de flesta poster. Ny i ungdomskommittén blev Adrian Muntean .  Adrian har flyttat hit från Holland och han var ungdomstränare i sin holländska klubb.

Efter årsmötet spelades en blixtturnering med följande resultat:

1.Bo Hedlund 5,5

2.K-Å Andersson 5

3.P-O Norell 4,5

4.Christoffer Johansson 4

5. Lars Forslöf 3,5

6. Adrian Muntean 3

7. Berth Bråby 1,5

8. Lars Johannesson 1

 

 

 

 

Schackfyran-kval

Det spelades kval till Schack-fyran  9 feb. Erik Sagvik ,TapioTikkanen ,Ingmar Nilsson och jag själv arrangerade tävlingen som hölls i Tingvallakyrkan.

NWT och svt Värmland var på plats .Artikel NWT  publicerades 10feb och inslaget i TV sändes 15 feb C:a 100 barn från Karlstad och Forshaga deltog.

Grossbolskolan från Forshaga vann tävlingen.

 

Dala Open

Jag deltog i Dala Open i Borlänge för tredje gången den här helgen. Jag tycker detta är en trevlig tävling som jag tycker ni skall prova på. 4 poäng på de sju ronderna blev det den här gången. Jonatan Westerberg vann tävlingen. Fullständig resultatlista hittar ni på SSF:s hemsida.

Kjell-Åke

Jesper Hall i Karlstad

Jesper Hall besökte Karlstad för någon vecka sen. Jag bad Jesper berätta lite om sitt besök. Han skrev så här:

Hej,
Jag var i Karlstad och närvarade vid Matematikbiennalen. Dels hade vi en monter där vi presenterade Schack i skolan, dels höll Anders Lundqvist ett föredrag där vi presenterade resultatet från forskningsstudien vid Örsundsbroskolan i Enköping. Studien visade att schack utvecklar barns matematikkunskaper. Ett 50-tal nya lärare visade intresse av att använda sig av schack som ett pedagogiskt verktyg inom matematikämnet.

MVH
Jesper Hall